Oorlog en terpentijn

Oorlog en terpentijn

By Stefan Hertmans

 • Release Date : 2013-08-29
 • Genre : Literary
 • FIle Size : 2.93 MB
Score: 4.0
4.0
From 104 Ratings

Description

Oorlog en terpentijn Winnaar AKO Literatuurprijs 2014
Het verhaal van een kleine held in de Grote Oorlog die ervan droomde kunstenaar te worden.

Vlak voor zijn dood in de jaren tachtig van de vorige eeuw gaf de grootvader van Stefan Hertmans zijn kleinzoon een paar volgeschreven oude cahiers. Jarenlang durfde Hertmans de schriften niet te openen tot hij het wél deed en onvermoede geheimen vond. Het leven van zijn grootvader bleek getekend door zijn armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde. In zijn verdere leven zette hij zijn verdriet om in stille schilderkunst. Stefan Hertmans jarenlange fascinatie voor zijn grootvaders leven bracht hem uiteindelijk tot het schrijven van deze aangrijpende roman.

Reviews

 • Om stil te koesteren te lezen en blijven herlezen

  5
  By Nadrin
  Groots
 • Zijn prijs waard

  5
  By Bijnaam1425638905
  Een fantastische weergave van ons leven als een zucht in de geschiedenis, samengevoegd met een iets groter detail: de Eerste Wereldoorlog. Zo klein en toch zo groot. Gewoon mooi en schitterend verwoord.
 • Oorlog en terpentijn

  5
  By Inie2
  Een super mooi, aangrijpend boek !!! Waarom worden er niet meer van deze zeer goede boeken geschreven, en dan nog gebaseerd op Grootvader's verhalen?

keyboard_arrow_up